Voor naaste familieleden

 

Brein Support wil graag ondersteuning bieden aan mensen die in hun directe omgeving te maken hebben met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Voor mensen met NAH en hun omgeving verandert er behoorlijk wat na een hersenletsel: de confrontatie met de nieuwe situatie, de ingrijpende veranderingen en het leren omgaan met deze nieuwe situatie vraagt veel van hen. Door begeleiding en/of bijeenkomsten ondersteunt Brein Support mensen met NAH en hun familie of directe omgeving.

Broer, zus of kind van

Op deze pagina vindt u meer informatie over ondersteuning van familieleden van kinderen/ jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

NAH-café

Elk jaar organiseert Brein Support thema-avonden in de vorm van een NAH-café. Familieleden/betrokken van onze cliënten kunnen hier onder deskundige begeleiding informatie krijgen over NAH en ervaringen uitwisselen. De erkenning en herkenning die zij bij deze bijeenkomsten ervaren is groot.

Broers en zussen dagen

Enkele keren per jaar is er een speciale informatiedag (brusjesdag) voor broers, zussen en kinderen van onze cliënten met NAH. Tijdens deze dagen staat het krijgen van informatie en het uitwisselen van ervaringen centraal.

Mag ik ook ff?

Dit boekje is speciaal voor al die broers en zussen (8-14 jaar) die elke dag te maken hebben met een broer of zus met NAH.

Er gaat vaak veel aandacht naar de persoon met NAH, maar er verandert ook heel veel voor de rest van het gezin, voor JOU dus! Wat maak JIJ mee en wat wil JIJ weten? Je leest wat anderen in eenzelfde situatie te vertellen hebben en je krijgt informatie. Je kunt ook zelf aan de slag met allerlei doe-dingen in het boek Mag ik ook ff?

Het boek is geschreven door Martine Kapitein en Rita van der Horst. Martine is GZ psycholoog. Zij is als zodanig, en als algemeen coördinator, aan het expertisecentrum Brein Support verbonden. Rita was werkzaam bij RMC Groot Klimmendaal, Arnhem. Zij werkte met kinderen, jongeren en volwassenen met NAH.

Dit boek is een uitgave van de Hersenstichting Nederland en is hier te bestellen onder het ISBN nummer: 978-94-90396-01-5 en kost € 7,50.