Wies Schelfhout met pensioen

Wies Schelfhout heeft vanwege haar pensionering afscheid genomen van Brein Support.

Wies: "Ruim 25 jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij een toentertijd nieuw project binnen het speciaal onderwijs, onder de bevlogen leiding van Martine. Wij kregen als opdracht om de doelgroep, kinderen en jongeren met hersenletsel, weer op de rit krijgen en begeleiden naar passend onderwijs. Dit bleek telkens weer een nieuwe maar interessante zoektocht doordat het zeer complexe casussen zijn, die niet alleen het kind maar ook de omgeving beïnvloedt.

Sinds die tijd ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de gevolgen van het hersenletsel voor de leerling zelf en maar ook voor de directe omgeving. Hierin neem ik zowel het gezin als het sociale netwerk mee, naast het (reguliere) onderwijs. Daarnaast kijk ik verder dan de begaande paden en zoek ik steeds naar nieuwe en ‘out-of-the-box’ mogelijkheden om een passend -onderwijs -traject voor een leerling te realiseren. Deze holistische en unieke benadering heb ik mij gedurende de jaren eigen gemaakt. Wat ik heb geleerd is dat het onderwijs dynamisch is en dat er nog zoveel binnen het onderwijs mogelijk is, als we maar blijven zoeken naar mogelijkheden en niet blijven "hangen" in de belemmeringen. Mijn gezin zegt vaak "zeg je Wies of mama dan zeg (en bedoel) je eigenlijk NAH".

Ondanks mijn passie voor deze doelgroep, ben ik op een leeftijd gekomen waarbij ik een punt moet zetten achter mijn loopbaan en ga ik afscheid nemen van mijn werkende leven bij Brein Support. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen, maar vooral voor de mooie trajecten die ik heb mogen begeleiden. Met een gerust hart en in de wetenschap dat mijn collega's het belangrijke werk voor deze doelgroep blijven voortzetten, zeg ik dan ook dag en succes!"