Meer over NAH

Wat is niet-aangeboren hersenletsel precies? Waar herken je het aan? Is het te behandelen? Of ben je voor altijd aangewezen op een vorm van hulpverlening? We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over niet-aangeboren hersenletsel.

Brein Support heeft veel kennis over NAH in huis. Met name als het gaat om neuropsychologisch onderzoek, of leren leren, leven en werken met NAH. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Check bij de veelgestelde vragen hoe we je op weg kunnen helpen.
Wil je meer achtergrondinformatie over NAH, neem een kijkje op de websites van onze partners.

Breinstraat

Breinstraat is een webplatform voor en door jongeren met NAH. Je kunt er lotgenoten ontmoeten, informatie uitwisselen en ervaringen delen. In een beveiligde omgeving lees je wat anderen bezighoudt. Stel vragen, deel verhalen en tips of bekijk video’s. Bijvoorbeeld over omgaan met vermoeidheid of onbegrip in je omgeving. Ook wordt op een toegankelijke manier uitgelegd hoe je hersenen werken en wat vervolgstappen zijn als je hersenletsel hebt opgelopen. Ook ouders en professionals kunnen er belangrijke informatie vinden.

Het team van Brein Support, het kennisteam NAH van De Onderwijsspecialisten en (oud-)leerlingen hielpen mee bij de ontwikkeling van Breinstraat.

Hersenletseluitleg

Wil je heldere uitleg over hersenletsel? Op Hersenletseluitleg vind je veel informatie over NAH en de gevolgen ervan. Je leest bijvoorbeeld wat er in welk hersengebied gebeurt, wat de misvattingen zijn over NAH en wat de niet-zichtbare gevolgen kunnen zijn. Maar je vindt er ook een overzicht van handige hulpmiddelen en adressen.

Hersenletseluitleg is een initiatief van een team van mantelzorgers, ervaringsdeskundigen en (para)medische professionals die neurologie of hersenletsel als expertise hebben.

Breinlijn

Breinlijn is een gratis landelijk loket waar je als cliënt, maar ook als ouder of professional terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletseldeskundige adviseert en verwijst je onafhankelijk door naar passende zorg en ondersteuning in jouw regio, zoals die van Brein Support.

Breinlijn is landelijk geïmplementeerd in opdracht van Stichting LOHL (Landelijk Overleg Hersenletsel). In totaal zijn 17 regionale hersenletselteams uit heel Nederland in het loket verenigd.