Begeleiding op je eigen school

Je hóeft geen onderwijsprogramma bij Brein Support te volgen. Soms lukt het om ondanks je niet-aangeboren hersenletsel (NAH) toch op je eigen school of opleiding te blijven. We kunnen je daarbij begeleiden, door je bijvoorbeeld te helpen met plannen en organiseren. Of door je docenten voorlichting te geven over NAH.

 

Ondersteuning door trajectcoaches

Of je nog op de middelbare school zit, een opleiding aan het ROC volgt, een hbo-studie doet, of studeert aan de universiteit: de trajectcoaches van Brein Support kunnen je ondersteuning bieden, zodat je zo goed mogelijk kunt blijven meedoen.

Leren organiseren

We helpen je bij de organisatie van je leerwerk en ondersteunen je bij je zoektocht naar een passende stageplaats. Daarnaast geven we informatie over regelgeving en zorgtoeslagen waar je eventueel recht op hebt.

Advies en begeleiding buiten de regio

Volg je een opleiding buiten regio Gelderland? Ook dan kunnen we advies geven. Of we brengen je in contact met een partnerorganisatie elders in het land.

NAH-boekje voor onderwijs

Het is prettig als docenten weten wat de impact van NAH is en rekening houden met jouw beperkingen. Speciaal voor hen heeft Brein Support samen met Heliomare en de Sint Maartsenkliniek een handig hulpmiddel ontwikkeld: Het NAH-boekje voor onderwijs. Daarin staat achtergrondinformatie en advies voor onderwijs aan leerlingen met niet-aangeboren hersenletsel. Deel het boekje met ze. Zo kom je samen verder.

Het NAH-boekje voor onderwijs