Voor familie

Niet alleen voor jou verandert er veel als je hersenletsel oploopt. Ook voor de mensen om je heen staat soms de wereld op z’n kop. Ze worden geconfronteerd met een nieuwe situatie en staan – net als jij – voor de uitdaging om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Brein Support is er ook voor jouw ouders, broers en/of zussen en andere mensen in je directe omgeving.

NAH-café

We organiseren regelmatig thema-avonden in de vorm van een NAH-café. Een goede manier voor jouw ouders, broers of zussen en vrienden om informatie te krijgen over niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ervaringen uit te wisselen en (h)erkenning te ervaren.

Broers- en zussendagen

Speciaal voor broers en zussen organiseren we een broers- en zussendag (ook wel ‘brusjesdag’ genoemd). Net als bij onze NAH-cafés draait het om informeren en ervaringen uitwisselen.

Boekje: Mag ik ook ff?

In samenwerking met Hersenstichting Nederland maakten we het boekje ‘Mag ik ook ff’, bedoeld voor kinderen tussen de 8-14 jaar die een broer of zus met NAH hebben.
Wat maak jíj mee? Wat wil jíj weten? Lees wat anderen in eenzelfde situatie te vertellen hebben en ga aan de slag met allerlei doedingen.
Het boek is geschreven door Martine Kapitein en Rita van der Horst. Martine is GZ-psycholoog en algemeen coördinator bij Brein Support. Rita was eerder werkzaam bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem. Zij heeft ruime ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen die NAH hebben.

Mag ik ook ff?
Auteurs: Martine Kapitein en Rita van der Horst
Uitgeverij Hersenstichting, 2009
ISBN 978 94 90396 01 5

Je kunt het gratis opvragen bij Martine Kapitein via info@breinsupport.nl. Wel zijn er verzendkosten aan verbonden, à € 4,10 (brievenbuspakket).

  

Mag ik ook ff?

Mag ik ook ff?

  

 

"Ideeën, tips, troost en een hoofd vol verhalen"

“Al jaren bezoek ik het NAH-café. Voor mij is het een bron van ervaring, inspiratie, en – heel belangrijk – geruststelling. Ik hoor hoe andere ouders omgaan met hun kind, wat ons nog te wachten staat, maar ook wat er gebeurt als je je kind onder curatele stelt of bewindvoering of mentorschap aanvraagt. Na elk NAH-café kom ik thuis met ideeën, tips, troost en een hoofd vol verhalen. Daarnaast is het ontzettend fijn om bij andere ouders herkenning te vinden in typische NAH-reacties van je kind, om er vervolgens soms samen ongegeneerd om te lachen. Want die leuke, gekke en vaak ook mooie momenten zijn er óók.”

Petra van Boetzelaer, moeder van Robert