Onderzoek, diagnostiek en advies

Wat zijn precies je klachten? En wat zijn de gevolgen van NAH op je geheugen, concentratie, werktempo, taal, ruimtelijk inzicht en planning? Brein Support kan de neuropsychologische gevolgen van jouw niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in kaart brengen. Op basis daarvan brengen we advies uit.

Neuropsychologisch onderzoek

In de hersenen heeft elk gebied z’n eigen functie, zoals informatie onthouden, gefocust blijven, snel denken en problemen oplossen. Dit zijn cognitieve functies. Met neuropsychologisch onderzoek gaan we na hoe het met jouw cognitieve functies gaat. We bespreken je klachten en onderzoeken op welke manier je gehinderd wordt in het dagelijks leven. Ook kijken we naar je persoonlijke eigenschappen en je sociale omgeving.

Diagnostiek en advies

Door het onderzoek weten we wat het effect van NAH is op jouw denken en doen. We geven aan hoe je het best met je beperkingen kunt omgaan. Als nodig organiseren we begeleiding en ondersteuning op school. Of je volgt eventueel een losse training op maat. Heb je méér hulp nodig, bijvoorbeeld bij revalidatie of thuis, dan brengen we je in contact met een van onze samenwerkingspartners .

Als onderdeel van het onderwijs

We kunnen onafhankelijk onderzoek doen en je adviseren. Maar het liefst organiseren we onderzoek, diagnostiek en advies in het onderwijs. Dat kan op je eigen school, of bij ons op locatie. Het is een goede manier om uit te vinden waar je precies tegenaan loopt en welke begeleiding je kunt gebruiken. Lees hier meer over onze onderwijsprogramma’s.

Wil je advies inwinnen of een onderzoek laten doen? 

Neem contact met ons op

Vrijblijvend advies

Het is niet altijd nodig om een neuropsychologisch onderzoek te doen. Want misschien heb je dat al een keer laten doen, en weet je precies waar je op vastloopt. Ook dán denken we natuurlijk graag met je mee en geven we advies op basis van de informatie die er al is.